Sejarah Kami

Menggambarkan Perjalanan Kita: Merayakan Pencapaian dan Kemajuan

TAHUN 1928

Hospital Fukuoka di Jepun menghasilkan peranti terapi elektrik potensi.

TAHUN 1959

Prof. Shin Mizukoshi dari Universiti Tokyo mengesahkan bahawa terapi elektrik potensi tidak mempunyai kesan sampingan pada tubuh manusia.

TAHUN 1968

Kementerian Kesihatan dan Kebajikan Jepun mengiktiraf elektrik potensi sebagai peranti perubatan.

TAHUN 2003

Import Peranti Perubatan Potensi Bioelektrik Jepun, Dr. Tron YK9000, dan menubuhkan pusat pengalaman terapi potensi percuma di seluruh Malaysia.

TAHUN 2004

Dijemput untuk menghadiri Perhimpunan Musim Bunga Dr. Tron di Jepun. Mengambil bahagian untuk pertama kali dalam Pameran Penggunaan Jenama Antarabangsa 2004.

TAHUN 2005

Menang Anugerah Buletin Emas untuk 100 SME Terbaik di Malaysia. Dianugerahkan “Keunggulan dalam Kualiti Perkhidmatan” dan “Keunggulan dalam Pembabitan Jenama” dalam Anugerah Keusahawanan eCentury Asia Pasifik/Malaysia.

TAHUN 2006

Diperakui mengikut piawaian sistem pengurusan ISO. Pencapaian dalam Buku Rekod Malaysia: Pusat Terapi Potensi Elektron Terbesar. Lampu Tenaga (model 800) menyertai misi perubatan sukarela di Kolej Perubatan Tradisional Cina. Ketua Wanita MCA Datin Paduka Chew Mei Fun menyertai upacara pembukaan Pusat Pengurusan Kesihatan UES di PJSS2. Mengimport teknologi terkini, Graf Pengimbas Elektronik (ESG) dari Perancis.

TAHUN 2007

Melancarkan Peranti Terapi Potensi Elektrik generasi kedua – Dr. Tron YK9000.

TAHUN 2008

UES meraikan ulang tahun ke-8: Hari Kesihatan Keluarga, dengan 2,000 peserta. Graduan pertama yang berkelayakan sebagai chiropractor (4 orang). Memperkenalkan konsep kesihatan holistik. Menerbit dan mengedarkan buku “Kesihatan Holistik” di Malaysia. Mengimport Katil Regangan Tunjang Tulang Belakang Echiro dari Jepun.

TAHUN 2009

Upacara pembukaan D3D Footscan Lab pertama di PJSS2. Pembukaan pusat regangan tulang belakang pertama. Menandatangani kontrak dengan presiden RS Scan International (Belgium), menjadi pengedar tunggal di Malaysia. Menjadi penaja utama dalam pameran kesihatan antarabangsa (yang dianjurkan oleh Penerbit Long Life). Mengimport teknologi pengimbas kaki dan ortotik dari Belgium: RSScan/D3D.

TAHUN 2010

New Life Post menjemput untuk menulis rencana dalam “Ruangan Doktor Baik” untuk berkongsi pengalaman tentang kesihatan tulang belakang dan kaki. Menyambut Ulang Tahun ke-10 penubuhan UES. Mencipta jenama Echiro. Mempromosikan konsep kesihatan keseimbangan rangka.

TAHUN 2011

Dijemput untuk mengambil bahagian dalam “Persidangan Kesejahteraan Selat-Selat 2011”.

TAHUN 2012

Melancarkan Peranti Perubatan Elektrik Terapi Potensi – Future 14000DX.

TAHUN 2013

Pembangunan AmLife Classic, alas tidur perubatan potensi, gabungan pertama alas tidur kesihatan, yang mengubah terapi duduk menjadi terapi tidur.

TAHUN 2014

AmLife ditubuhkan. Memperkenalkan konsep mencipta kesihatan dari tidur. Memperkenalkan AmLife DX, tilam peranti perubatan potensi elektrik generasi kedua.

TAHUN 2015

Pelancaran Alpha-Thera

TAHUN 2016

Memulakan promosi tahunan Hari Tidur Sedunia.

TAHUN 2018

Menubuhkan pusat R&D sendiri di Jepun bernama AmPower Co. Memperkenalkan generasi terbaru alas tidur perubatan potensi DeepZleep. Memenangi Malaysia Health & Wellness Brand Awards (Kategori Peranti Perubatan).

TAHUN 2019

Dianugerahkan untuk kali kedua Malaysia Health & Wellness Brand Awards (Kategori Peranti Perubatan).

TAHUN 2022

Dianugerahkan untuk kali ketiga Malaysia Health & Wellness Brand Awards (Kategori Peranti Perubatan).

TAHUN 2023

Dianugerahkan untuk kali keempat Malaysia Health & Wellness Brand Awards (Kategori Peranti Perubatan).